(FOTO) Obiect misterios pe Marte: Unii spun că e un sicriu de extraterestru.Ce spun specialiștii NASA

(FOTO) Obiect misterios pe Marte: Unii spun că e un sicriu de extraterestru.Ce spun specialiștii NASA

Un internaut pasionat de astronomie şi de teoriile despre existenţa extratereştrilor spune că a descoperit imaginea unui sicriu într-o fotografie realizată pe Marte şi a cerut agenţiei spaţiale americane (NASA) să analizeze în detaliu acel obiect misterios ce are forma unei cutii paralelipipedice, potrivit Mediafax.

De la iguane fosilizate şi până la stânci care imită forma capului lui Barack Obama, internauţii care cred în teoriile despre existenţa unor conspiraţii afirmă că au descoperit tot felul de obiecte bizare pe Marte, relatează dailymail.co.uk.

Acum, un sicriu de extraterestru a fost adăugat pe această listă, după ce un internaut american din statul Maryland, pasionat de căutarea formelor de viaţă extraterestre, a descoperit într-o fotografie făcută pe Marte un obiect despre care afirmă că ar fi „o cutie decorativă”.

„Sicriul” a fost descoperit de Will Farrar, administratorul canalului WhatsUpintheSky37 de pe site-ul YouTube, în timp ce analiza o serie de fotografii realizate pe Marte de roverul american Curiosity.

„Această cutie arată în mod cert ca un sicriu modern făcut din ciment. La fel arată şi partea de stâncă de pe dealul din spatele lui, care pare să fie un fel de scări, dar şi resturile din piatră din partea stângă a imaginii, care par să fie rămăşiţele unor construcţii făcute de o civilizaţie străveche”, spune Will Farrar.

La rândul său, Scott Waring, un alt internaut pasionat de căutarea formelor de viaţă extraterestre, care scrie pentru UFO Sightings Daily, este de părere că acel „sicriu” a fost făcut dintr-o substanţă asemănătoare pietrelor de pe Terra.

„Cât le-ar lua inginerilor de la NASA să programeze roverul Curiosity pentru a-l face să se întoarcă puţin şi să examineze conţinutul acelei cutii? Pare să aibă o lungime de un metru şi o lăţime şi o înălţime de 0,4 metri. Multe specii de extratereştri sunt scunde, inclusiv o specie de «grays»”, a declarat el.

Specialiştii în teoriile despre existenţa extratereştrilor folosesc termenul „grays” pentru a descrie fiinţele de pe alte planete, care au capete ovale şi ochi de dimensiuni mari – asemănătoare acelora descrise în filmul „Întâlnire de gradul trei”, regizat în 1977 de Steven Spielberg.

Însă, deşi forma neobişnuită a acelui obiect marţian a aprins deja imaginaţia bloggerilor pasionaţi de OZN-uri, oamenii de ştiinţă americani consideră că astfel de „descoperiri” se datorează unui fenomen psihologic, denumit „pareidolie”.

Acesta are la bază reacţia creierului uman care „vede” chipuri şi alte obiecte semnificative în locuri obişnuite.

Fenomenul a apărut pentru ca ochiul uman să poată să zărească feţe cunoscute în mediul înconjurător şi pentru ca oamenii să poată astfel să îşi recunoască prietenii dintr-o mulţime de persoane.

Oamenii de ştiinţă spun că persoanele tind, de asemenea, să se folosească de această abilitate pentru „a-şi îmbogăţi imaginaţia” şi să recunoscă forme care au anumite înţelesuri, chiar şi atunci când acestea nu există cu adevărat.

 

 

 

Share