Finala Ligii Campionilor: Astăzi, Liverpool și Tottenham se vor întâlni într-un meci pentru istorie

Finala Ligii Campionilor: Astăzi, Liverpool și Tottenham se vor întâlni într-un meci pentru istorie

Liverpool sau Tottenham? Aceasta este singura necunoscută înainte de încheierea acestui sezon al cupelor europene. 

Liverpool porneşte clar favorită – a cucerit trofeul de 5 ori până acum, fiind depăşită doar de Real Madrid şi AC Milan. Cormoranii au jucat finala şi anul trecut, pierzând în faţa Realului cu 1-3 la Kiev, relatează digisport.ro.

Spre deosebire de trupa de pe Anfield, Tottenham nu se laudă cu performanţe în Europa – din actuala echipă doar Vorm, al treilea portar era născut atunci când Spurs juca finala cupei UEFA din 1984. Mai mult, în acest sezon, Tottenham a trecut pentru prima oară de faza sferturilor de finală.

Traseul nu a fost unul simplu pentru niciuna dintre finaliste – Liverpool a reuşit mai întâi o victorie dramatică în faţa lui Napoli pentru a ieşi din grupe. Apoi a reuşit unul din cele mai spectaculoase comeback-uri din istorie – după 0-3 pe Camp Nou, au învins Barcelona cu 4-0 pe Anfield.

Şi Tottenham era să rateze primăvara Ligii Campionilor – Lucas Moura i-a salvat cu golul de pe terenul Barcelonei cu 5 minute înainte de final, în timp ce Inter nu putea învinge pe PSV Eindhoven. Tot Lucas Moura avea să fie eroul lui Spurs în returul semifinalei cu Ajax de la Amsterdam. Asta după nebunia  din meciul cu Manchester City, în care un gol al lui Llorente pe final şi apoi unul anulat de VAR în prelungiri au făcut ca trupa lui Guardiola să-şi încheie aventura în sferturi.

Doina Secrieru

Share