FIFA solicită cluburilor să ajungă la înțelegeri salariale cu jucătorii și recomandă prelungirea contractelor existente

FIFA solicită cluburilor să ajungă la înțelegeri salariale cu jucătorii și recomandă prelungirea contractelor existente

FIFA solicită cluburilor şi jucătorilor să ajungă la acorduri privind salariile pentru a face faţă dificultăţilor cauzate de pandemia de coronavirus şi a recomandat extinderea contractelor jucătorilor pentru a putea încheia sezonul.

Într-un set de linii directoare stabilit în acord cu confederaţiile, FIFA, care arată ”flexibilitate”, recomandă de asemenea amânarea deschiderii perioadei de transferuri de jucători câtă vreme sezonul în curs nu este încheiat, scrie digisport.ro.

FIFA stabilea vineri ca fiecare confederaţie să desemneze câte o persoană pentru a coordona discuţiile în ce priveşte înfiinţarea unui fond de urgenţă pentru a sprijini cluburile şi ligile aflate în dificultate.

De asemenea, FIFA recomanda amânarea tuturor meciurilor internaţionale programate în luna iunie din cauza pandemiei de coronavirus şi a suspendat marea parte a campionatelor naţionale din întreaga lume.

Comunicatul FIFA preciza că grupul de lucru compus din conducători şi secretari generali ai FIFA şi ai tuturor confederaţiilor continentale, înfiinţat pentru a evalua consecinţele pandemiei de Covid-19, a aprobat o serie de recomandări la prima sa videoconferinţă, inclusiv cea privind amânarea tuturor meciurile masculine şi feminine prevăzute în luna iunie, o decizie luată încă de miercuri de UEFA.

Doina Secrieru

Share