Ernesto Valverde refuză prelungirea contractului cu Barcelona. Catalanii i-au găsit înlocuitor

Ernesto Valverde refuză prelungirea contractului cu Barcelona. Catalanii i-au găsit înlocuitor

Ernesto Valverde refuză să-și prelungească acordul cu Barcelona, deși în ultimele luni a lăsat să se înțeleagă că totul „este în regulă” în acest punct de vedere. În aceste condiții, oficialii de pe Camp Nou s-au „pus în mișcare” și au găsit deja înlocuitor pentru antrenorul spaniol.

Astfel, catalanii îl au în vizor pe actualul selecționer al Olandei, Ronald Koeman (55 de ani). Batavul nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru Barcelona, echipă la care s-a consacrat și pentru care a evoluat în perioada 1989-1995, în acea trupă celebră formată de Johan Cruyff, care juca un fotbal total.

Ca jucător, fostul fundaș central a câștigat 5 titluri în La Liga, o Cupă a Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei și o Supercupă a Europei, relatează digisport.ro.

Ernesto Valverde a fost numit antrenor la Barcelona în mai 2017, când l-a înlocuit pe Luis Enrique, iar la acea vreme se știa că acordul este valabil până în vara anului 2019, cu posibilitatea de prelungire pe un an. Cu toate acestea, președintele Josep Maria Bartomeu a dezvăluit că scadența este în vara anului 2020.

Cu Barcelona, Ernesto Valverde a câștigat trei trofee într-un an și jumătate.

Mihaela Rotari

Share