Doi fotbaliști ruși au bătut un politician într-o cafenea din Moscova

Doi fotbaliști ruși au bătut un politician într-o cafenea din Moscova

Fotbaliştii ruşi Pavel Mamaev (FC Krasnodar) şi Aleksandr Kokorin (Zenit Sankt Petersburg) au fost plasaţi în detenţie provizorie pentru două luni în urma agresiunilor de care sunt acuzaţi.

Un tribunal rus a hotărât, joi, plasarea în detenţie până pe 8 decembrie a celor doi, în aşteptarea procesului lor pentru huliganism, infracţiune pentru care riscă până la 5 ani de închisoare.

Cei doi jucători şi-au cerut scuze în timpul audierii lor la tribunal pentru comportamentul lor din noaptea de luni, relatează agerpres.ro.

„Mi-e ruşine faţă de suporteri şi faţă de club. Le cer iertare pentru actele mele nedemne”, a declarat Kokorin.

„Ţin să le cer scuze încă o dată, public, victimelor pentru actele mele scandaloase şi sunt sunt pregătit să repar prejudiciul moral şi material. Nu ar fi trebuit să fac aceste lucruri”, a spus, la rândul său, Pavel Mamaev.

Mamaev şi Kokorin au fost arestaţi miercuri, după ce au agresat un înalt oficial rus, la începutul acestei săptămâni, într-o cafenea din Moscova. Cei doi„au fost reţinuţi pentru 48 de ore, aşa cum prevede codul pena”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Interne.

Conducerea Ligii ruse de fotbal a solicitat o suspendare pe viaţă, pe teritoriul Rusiei a celor doi, în conformitate cu articolul 10 din regulamentul disciplinar al Federaţiei din această ţară.

Kokorin şi Mamaev, împreună cu un grup de prieteni, alături de care au petrecut toată noaptea, l-au atacat luni dimineaţa pe un înalt funcţionar din Ministerul rus al Comerţului, Denis Pak, de origine coreeană, într-o cafenea din centrul capitalei.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi retransmise de posturile de televiziune, Kokorin şi Mamaev pot fi văzuţi cum îl agresează pe Denis Pak, care se afla la o masă în apropierea petrecăreţilor şi cărora le-a cerut să facă mai puţin zgomot.

Altercaţia a început după ce Aleksandr Kokorin l-a lovit cu un scaun în cap pe Denis Pak, în timp ce Pavel Mamaev s-a luat la bătaie cu un alt bărbat. Avocatul lui Denis Pak a declarat pentru televiziunea rusă că cei doi fotbalişti i-au adresat acestuia insulte rasiste.

Cu câteva minute înaintea acestui incident, cei doi au fost implicaţi într-o altă altercaţie, lovindu-l pe şoferul unei cunoscute prezentatoare de televiziune, care a fost spitalizat cu multiple contuzii.

Mihaela Rotari

Share