Delegația Parlamentului European cu RM are un nou președinte

Delegația Parlamentului European cu RM are un nou președinte

Europarlamentarul român Andi Cristea a fost ales președinte al Delegației de cooperare Uniunea Europeană-Republica Moldova din cadrul Parlamentului European, joi seară, 16 octombrie a.c.

Cristea  a declarat că va asigura ca Republica Moldova să se bucure de un sprijin consistent şi că va fi un avocat corect al progreselor sale în drumul său european.

“Progresul Republicii Moldova către Uniunea Europeană este o prioritate pentru noi. Primul Ministru Victor Ponta a arătat extrem de clar importanța acestui proces. De altfel, inclusiv alegerea mea în această funcție stă mărturie a importanței pe care președintele PSD Victor Ponta, o acordă acestui proiect istoric – Republica Moldova, parte a proiectului European”, a spus el.

Europarlamentarul s-a mai declarat convins că alegerile din 30 noiembrie vor reconfirma vocația europeană a oamenilor de peste Prut. Oficialul a salutat eforturile si progresele Republicii Moldova și subliniind că printre prioritățile sale se află întărirea și îmbunătățirea comunicării cu privire la ce înseamnă aderarea la spațiul Uniunii Europene.

Totodată, el a spus că alegerea sa în funcția de Președinte al Delegației Parlamentului European cu Republica Moldova este o onoare deosebită pentru care a mulțumit tuturor colegilor care și-au arătat încrederea în capacitatea sa de a contribui la gestionarea unui proces important – drumul european al Republicii Moldova.

“Președintele Delegației este principala voce a Parlamentului European în relația cu autoritățile Republicii Moldova”, a punctat Cristea.

Maria Roșca

foto: ziuadebuzau.ro

 

Share