”Dacă nu ai succes, înseamnă că nu eşti îndeajuns de bun!”. Simona Halep și momentul care i-a schimbat viața

”Dacă nu ai succes, înseamnă că nu eşti îndeajuns de bun!”. Simona Halep și momentul care i-a schimbat viața

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) a povestit recent care a fost momentul care i-a schimbat viața, din punct de vedere profesional, dar și cum a reușit să ajungă la nivelul de acum.

Campioana, care se pregătește pentru Australian Open, a relatat și când a simțit că a devenit cu adevărat o vedetă în România.

”În 2014, tenisul mi-a schimbat viaţa! Am jucat prima mea finală de Grand Slam la Roland Garros. Nimeni nu mai reuşise asta din 1978, în România.

Emoţiile au explodat şi toată lumea avea mari speranţe pentru viitorul meu. Lumea a început să creadă că pot câştiga un Grand Slam. Am devenit extrem de populară peste noapte. Lumea mă recunoştea pe străzi şi oamenii îmi cereau autograf”, s-a destăinuit Simona Halep, într-un interviu acordat pentru behindtheracquet.com, relatează Digisport.ro.

Sportiva din Constanța, care dovedește maturitate în tot discursul ei a mărturisit și ce a învățat în ultimii ani.

”Dacă nu ai succes, înseamnă că nu eşti îndeajuns de bun şi trebuie să munceşti şi mai mult
A fost o mare schimbare şi a fost greu de ţinut sub control, dar am învăţat multe lucruri în acest timp. Am pierdut şi multă energie.

Nu voiam să îmi pierd concentrarea legată de carieră. Am încercat să găsesc un echilibru. Am fost deschisă şi generoasă cu fanii, dar am rămas şi concentrată pe munca de care aveam nevoie pentru a avea rezultate pe teren”, a mai spus Halep.

Simona nu a avut deloc parte de un drum lin spre consacrarea definitivă iar ea a simțit cel mai bine acest aspect. Presiunea la care a fost supusă, mai ales în plan mediatic, a marcat-o, dar a și ambiționat-o să meargă mai departe.

”La început, a trebuit să arăt lumii că pot câştiga în continuare. Acest sentiment m-a motivat să îmi îmbunănăţesc jocul zilnic. În ultimii ani, am reuşit să îmi îmbunătăţesc felul în care fac faţă presiunii pozitive şi negative. Vreau să câştig meciuri şi turnee, dar am învăţat că nu succesul trebuie pus pe primul loc.

Cel mai important lucru este munca grea. Dacă dai 100%, nu vei avea motive de regret. Niciodată nu mi-a fost frică de eşec. Dacă nu ai succes, înseamnă că nu eşti îndeajuns de bun şi trebuie să munceşti şi mai mul”, a mai spus Halep.

Mihaela Rotari

Share