Cristiano Ronaldo va primi o amendă de 0,0013% din salariul său anual, după ce a încălcat protocolul sanitar

Cristiano Ronaldo va primi o amendă de 0,0013% din salariul său anual, după ce a încălcat protocolul sanitar

Cristiano Ronaldo a fost al treilea jucător al Portugaliei care s-a infectat cu COVID-19 în perioada de două săptămâni rezervată meciurilor echipelor naţionale, după fundaşul Jose Fonte (Lille) şi portarul Anthony Lopes (Lyon). Fotbaliştii lui Juventus au fost plasaţi în izolare miercuri seară, după ce mijlocaşul Weston McKennie a fost testat pozitiv la Covid-19.

Cristiano Ronaldo s-a deplasat din Portugalia în Italia, cu un avion închiriat și apoi cu o ambulanță de lux.

Înaintea meciurilor internaţionale, Cristiano Ronaldo şi alţi câţiva internaţionali ai lui Juventus au părăsit Torino pentru a se alătura echipelor lor naţionale, în ciuda procedurii de izolare instaurată la campioana Italiei.

Starul portughez şi alţi internaţionali sud-americani ai lui Juve – Dybala, Cuadrado, Danilo şi Bentancur – au decis să părăsească la începutul săptămânii trecute hotelul în care efectivul se afla la izolare, fără să aştepte ultimele teste ale căror rezultate urmează să fie comunicate miercuri sau joi.

Gazzetta dello Sport a dezvăluit ce riscă Ronaldo, după ce a încălcat protocolul sanitar. Starul intră sub incidenţa articolului 650 din Codul Penal, iar asta se traduce într-o amendă pe care fotbalistul va fi obligat să o plătească.

Tuttosport scrie că, cel mai probabil, Cristiano Ronaldo va primi o amendă de 400 de euro. Asta înseamnă 0,0013% din salariul său anual.

Altfel, Parchetul a lansat un dosar pentru a verifica dacă Ronaldo și colegii săi nu au respectat regulile anti-Covid elaborate de federație, prin abandonarea locului în care se aflau în izolare.

Sursa citată mai scrie că Juventus nu riscă nimic în această speţă, deoarece a anunţat imediat autorităţile că jucătorii au plecat din izolare înainte de a primi rezultatele ultimelor teste efectuate.

Cristiano Ronaldo, fotbalistul lui Juventus, a încălcat protocolul sanitar când a părăsit cantonamentul naţionalei Portugaliei şi s-a întors la Torino, a afirmat ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora.

Testat pozitiv pentru Covid-19 între două meciuri ale Portugaliei din Liga Naţiunilor, atacantul a părăsit cantonamentul echipei reprezentative pentru a reveni la Torino.

Într-o emisiune a postului Rai Radio 1, Vincenzo Spadafora a fost întrebat dacă Ronaldo a încălcat protocolul sanitar. „Da, cred că da, dacă nu au existat autorizaţii specifice din partea autorităţii sanitare”, a răspuns ministrul.

Doina Secrieru

Share