Colecționarul Petru Costin vrea să-și bată propriile recorduri și să ajungă din nou în Cartea Recordurilor Guinness

Colecționarul Petru Costin vrea să-și bată propriile recorduri și să ajungă din nou în Cartea Recordurilor Guinness

Colonelul Petru Costin a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai numeroasă colecţie de potcoave din lume și dorește, în scurt timp, să depășească propriul record. Astfel, la 4 iulie curent, urmează o tentativă repetată de înregistrare cu 13 800 de potcoave, informează OFICIAL.

„E o nouă tentativă a acelui record din 27 august anul trecut, apoi – ianuarie, martie curent. Guinness a mai dat cerinţe, şi acum va fi a treia oară. Vor fi expuse 13 800 de potcoave. Recordul meu în 2011 a fost de 3 200 de potcoave. Anul trecut a fost de 12 000, iar acum – 13 800”, a comunicat Petru Costin.

Evenimentul va avea loc în aer liber, la Condriţa.

Amintim că, colecţionarul Petru Costin, la 27 august, de Ziua Independenței a Republicii Moldova, în anul 2020, a expus 12 mii de potcoave pe platforma Ministerului Apărării.

Precizăm că, colonelul Petru Costin deține recordul Guinness pentru cea mai mare colecție de potcoave din lume și are peste 25 de colecții tematice, printre care: uniforme militare, costume de scafandri și cosmonauți, monede din secolul XI-XX, icoane, drapele naționale și sovietice, unelte de muncă, radiouri și televizoare etc.

Cristina Tomac

Share