Ce moment: Italia are 30 de meciuri consecutive fără înfrângere și peste 1000 de minute fără gol primit

Ce moment: Italia are 30 de meciuri consecutive fără înfrângere și peste 1000 de minute fără gol primit

Italia a încheiat victorioasă grupa A de la EURO 20201-0 cu Țara Galilor. Selecționata lui Roberto Mancini a acces în optimile competiției după trei jocuri aproape perfecte, fără gol primit, în primele două runde reușind să se impună în fața Turciei și a Elveției cu același scor, 3-0.

După primele trei jocuri de la EURO 2020, Italia a ajuns la nu mai puțin de 30 de meciuri consecutive fără înfrângere.

Ultimul eșec al ”squadrei azzurra” a fost consemnat pe 10 septembrie 2018, 0-1 cu Portugalia în Liga Națiunilor.

Mai mult, Italia a ajuns, după duelul cu Țara Galilor, la 11 jocuri la rând fără gol primit, adică aproximativ 1060 de minute de fotbal în care poarta ”squadrei azzurra” nu a fost ”deranjată”.

Italienii au încasat ultima dată gol pe 14 octombrie, de la Donny van de Beek, în partida cu Olanda, încheiată 1-1 în Liga Națiunilor.

În finalul meciului cu Țara Galilor, selecționerul Italiei, Roberto Mancini, a recurs la un gest mai puțin obișnuit la un astfel de turneu final.

În minutul 89, Roberto Mancini a decis să înlocuiască portarul, pe Gianluigi Donnarumma, cu Salvatore Sirigu, deși numărul 1 din poarta Italiei nu a acuzat vreo accidentare, iar despre probleme cauzate de jocul adversarului nici nu a putut fi vorba, galezii având doar un șut pe poartă pe toată durata confruntării.

În optimile de finală, Italia, din postura de câștigătoare a grupei A, va întâlni ocupanta poziției secunde din grupa C. Înaintea ultimei runde, Ucraina ocupă locul doi în grupa C, însă la egalitate de puncte cu Austria, trei.

Cele două formații vor juca meciul decisiv pentru calificarea în optimi luni, de la ora 19:00, chiar pe Arena Națională.

sursa: digisport.ro

Share