Cât costă o vacanță în România după pandemie. Care sunt prețurile pe litoral și la munte

Cât costă o vacanță în România după pandemie. Care sunt prețurile pe litoral și la munte

Proprietarii de hoteluri și pensiuni din România anunță că au fost nevoiți să investească sume importante pentru a se putea redeschide în condiții de siguranță.

Hotelierii au luat și ei măsuri pentru ca angajații și clienții să fie în siguranță. Au fost investite sume importante în panouri de plexiglass la recepții, dezinfectanți sau măști.

Mulți proprietari de hoteluri și pensiuni spun că și așa au pierdut foarte mult în starea de urgență din cauza restricțiilor impuse de autorități. Este posibil ca acest lucru să se reflecte în prețuri mai mari în perioada următoare.

Digi24.ro a analizat câteva variante pentru concedii atât în România cât și îalte țări din Uniunea Europeană.

De exemplu, două nopți de cazare pentru două persoane în weekendul 5-7 iunie în Mamaia, la un hotel de patru stele costă 1.093 de lei românești. Pentru aceeași perioadă, prețul pentru două nopți la un hotel de patru stele în Corfu este de 595 de lei.

Sunt și variante mai ieftine, atât pe litoralul românesc dar și în Grecia sau Bulgaria. De exemplu, pentru două nopți de cazare la sfârșitul acestei săptămâni în Neptun la un hotel de două stele veți plăti 141 de lei. Iar în Thassos, prețul pentru două nopți de cazare în perioada 5-7 iunie este de 232 de lei. Pentru un weekend la Balcic în aceeași perioadă prețul este de 147 de lei.

Desigur, pentru cei care preferă vacanțele la munte există destule variante pentru cazare. Două nopți pentru două persoane la Bușteni costă 239 lei, iar pentru un weekend la Predeal veți plăti 198 de lei.

Prețuri pentru un weekend la mare (5-7 iunie)

Hotel 4* – Mamaia 1.093 lei românești(2 nopți – 2 adulți)

Hotel 4* – Corfu 595 lei (2 nopți – 2 adulți)

Prețuri pentru un weekend la mare (5-7 iunie)

Hotel 2* – Neptun 141 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 2* – Thassos 232 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 2* – Balcic 147 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 3* – Bușteni 239 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 3* – Predeal 198 lei (2 nopți – 2 adulți)

Doina Secrieru

Share