Black Friday la fotbaliști. Jucători de zeci de milioane pot semna cu orice echipă chiar acum

Black Friday la fotbaliști. Jucători de zeci de milioane pot semna cu orice echipă chiar acum

Dacă tot a fost Black Friday, există „pe piață” superfotbaliști liber de contract. Asta deși valoarea lor este una uriașă. Printre aceștia se află Mario Balotelli, Hulk sau Jack Wilshere.

Cei de la publicația spaniolă As au făcut o listă cu jucători extrem de valoroși, unii chiar de zeci de milioane de euro, relatează Digisport.ro.

Hulk (34 de ani), din ianuarie devine liber de contract, așa că poate semna încă de pe acum cu orice club. Când a fost transferat de la Zenit la Shanghai SIPG, în iulie 2016, chinezii au achitat pentru atacantul brazilian 55,8 milioane de euro.

Mario Balotelli (30 de ani). Capriciosul atacant e liber de contract din iulie 2020, când a plecat de la Brescia. În august 2010, italianul a fost transferat de la Inter la Manchester City pentru 29,5 milioane de euro, iar acum a ajuns la o cotă de piață de doar 3 milioane, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

Alexandre Pato (31 de ani). Atacantul brazilian, care nu de mult, „rupea porțile” în Serie A, în tricoul Milanului, este liber de contract din august 2020, după despărțirea de Sao Paulo. În 2007, când avea doar 18 ani, milanezii au achitat pentru el 24 de milioane de euro.

Victor Sanchez (33 de ani). Mijlocașul spaniol care a jucat la Barcelona, Getafe sau Espanyol, este legitimat acum în Australia, la Western Union, după ce a plecat de la Espanyol în august, liber de contract.

Marcos Rojo (30 de ani). Fundașul argentinian a revenit la Manchester United în iunie 2020 și mai are contract cu „diavolii” până în iunie 2021, așa că, din iarnă, poate semna liber cu orice echipă. În 2014, United le-a plătit celor de la Sporting 20 de milioane de euro în schimbul fundașului central.

Alex Teixeira (30 de ani). Brazilianul mai are contract cu Jiangsu Suning până în ultima zi a acestui an. În februarie 2016, chinezii le-au plătit celor de la Șahtior Donețk 50 de milioane de euro în schimbul mijlocașului ofensiv, iar acum e cotat la 13,5 milioane de euro.

Ezequiel Garay (34 de ani). Din iulie 2020, argentinianul este liber de contract. În august 2016, Valencia le-a plătit celor de la Zenit 24 de milioane de euro în schimbul fundașului central.

Daniel Sturridge (31 de ani). Din martie 2020, atacantul este liber de contract după ce s-a despărțit de Trabzonspor. În cariera sa, englezul a bifat superechipe, precum Chelsea, Machester City sau Liverpool.

Noni Madueke (18 ani). Talentatul puști nu mai este dorit de PSV, unde joacă din martie 2020 și cu care mai are contract până în iunie 2024.

Ahmed Musa (28 de ani). Mijlocașul ofensiv e liber de contract de pe 26 octombrie, după ce sa despărțit de Al-Nasr. În iulie 2016, Liecester l-a transferat de la CSKA Moscova pentru 19,5 milioane de euro.

Jack Wilshere (28 de ani). Mijlocașul central e liber de contract din 5 octombrie 2020, după ce s-a despărțit de West Ham. Cea mai mare valoare de piață a avut-o în august 2016, 23 de milioane de euro, când Arsenal l-a împrumutat la Bournemouth.

Vincent Janssen (26 de ani). Fostul atacant de la AZ Alkmaar, Tottenham sau Fenerbahce, joacă acum în Mexic, la Monterrey, împrumutat de Spurs, însă englezii nu-l mai vor, chiar dacă au plătit pentru el 22 de milioane de euro în 2016.

Federico Fazio (33 de ani). Fundașul central mai are contract cu AS Roma până în vara anului 2021.

Cedric Bakambu (29 de ani). Congolezul mai are contract cu Sinobo Guoan până în decembrie 2021. Atacantul a bifat în cariera sa echipe precum Sochaux, Bursapor și Villarreal, de unde a și fost transferat în China pentru 40 de milioane de euro.

Boubacar Kamara (21 de ani). Închizătorul născut și format de Marseille mai are contract cu francezii până în iunie 2022, dar nu mai este dorit la echipă. În prezent este cotat la 32 de milioane de euro.

Kwadwo Asamoah (31 de ani). De pe 5 octombrie 2020, mijlocașul stânga este liber de contract, după despărțirea de Inter.

Doina Secrieru

Share