Bayern urcă pe podiumul celor mai titrate cluburi din Europa! Cifrele incredibile ale mașinăriei de fotbal germane

Bayern urcă pe podiumul celor mai titrate cluburi din Europa! Cifrele incredibile ale mașinăriei de fotbal germane

Bayern Munchen a devenit a treia cea mai titrată echipă din Europa grație victoriei din finala cu PSG cu 1-0. Bavarezii au cucerit trofeul UEFA Champions League pentru a șasea oară în istorie, egalând astfel pe Liverpool.

Doar Real Madrid, cu 13 trofee, și AC Milan, cu 7, sunt în fața campioanei Germaniei. A fost a 11-a finală de Liga Campionilor pentru Bayern, iar 5 dintre jucătorii aflați în lot, Manuel Neuer, Jerome Boateng, David Alaba, Javi Martinez și Thomas Müller sărbătoreau și acum 7 ani triumful din finala cu Borussia Dortmund a lui Lewandowski, relatează Digisport.ro.

Totodată, Bayern a reușit tripla campionat – Cupă – Champions League după un sezon aproape perfect.

Bavarezii au format o adevărată mașină de fotbal cu 11 victorii la rând în competiție, printre care și acel 8-2 contra Barcelonei. Un parcurs de record în care germanii au marcat 45 de goluri.

Un merit îi revine și antrenorului Hansi Flick, cel care părea eternul secund după ce a petrecut ani în umbra lui Joachim Low la naținală – are 34 de victorii în 37 de meciuri pe banca lui Bayern. Iar înainte de meci a avut inspirația de a-l titulariza pe Kingsley Coman, autorul singurului gol.

Mihaela Rotari

Share