Băsescu,declarație fără precedent la adresa lui Iohannis și a lui Ponta

Băsescu,declarație fără precedent la adresa lui Iohannis și a lui Ponta

Președintele Traian Băsescu l-a felicitat atât pe Klaus Iohannis cât și pe premierul Victor Ponta.

După ce a făcut apel la viceprim-ministrul Gabriel Oprea, cel care are acum toate atribuțiile premierului, de vreme ce Victor Ponta este în concediu, pentru a grăbi proiectul privind bugetul pe 2015, președintele Traian Băsescu s-a adresat noului președinte dar și premierului salutând inițiativa de a respinge legea amnistiei și a grațierii, scrie stiripesurse.ro.

„As vrea sa salut atat initativa președintelui ales Klaus Iohannis, cat si initativa premierului Victor Ponta de a accelera procesele care s-au derulat in Parlament privind respingerea legii amnistiei si raspunsul pozitiv la solicitarile DNA.

Va asigur ca daca acest lucru s-ar fi produs in mod consecvent, Romania ar fi fost in spatiul Schengen. Ma bucur mult ca in urma votului din 16 noiembrie parlamentarii au inteles ca nu ei sunt stapanii legii. Ci legea este stapanul lor si ca nu se pot aseza deasupra legii doar pentru ca sunt parlamentari. E un regret al meu ca n-am reusit sa-i conving in cei 10 ani de mandat cat de important e sa nu bocheze justiea dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Sper ca vor fi consecventi si ca vor crea partenerilor nostri convingerea ca n-a fost doar o intamplare de teama votului popular din 16 noiembrie, ci ca au inteles faptu ca Parlamentul si parlamentarii nu se afla deasupra legii si ca si un membru al parlamentului trebuie sa raspunda cum raspunde orice cetatean în fata legii”, a spus Băsescu.

Doina Secrieru

Share