Barcelona renaşte! Prima lovitură de proporţii pe piaţa transferurilor, după ce Leo Messi a anunţat că rămâne la club

Barcelona renaşte! Prima lovitură de proporţii pe piaţa transferurilor, după ce Leo Messi a anunţat că rămâne la club

Barcelona pare să fi depăşit perioada de criză traversată după eşecul ruşinos din UEFA Champions League, cu Bayern (2-8). „Telenovela” Messi s-a încheiat: starul argentinian, care mai are contract cu gruparea catalană încă un an, va continua şi în acest sezon pe Camp Nou.

Presa din Spania scrie că Barcelona renaşte, după decizia luată de Messi. Cotidianul Sport, apropiat de formaţia catalană, anunţă primul transfer din noua eră: Lautaro Martinez.

„Întâlnire-cheie la Milano, pentru transferul lui Lautaro Martinez. Obiectivul principal al Barcelonei este transferul unui atacant de top, capabil să-i ia locul lui Luis Suarez. Clubul blaugrana negociază de luni de zile achiziţionarea lui Lautaro Martinez, iar în această săptămână vom afla deznodământul. Lautaro este principala ţintă, jucătorul vrea să vină la Barcelona, iar în următoarele zile se vor afla concluziile”, scrie sursa citată, relatează Digisport.ro.

Sport anunţă că agentul argentinianului lui Inter va sosi la Milano în această săptămână, pentru a se întâlni cu şefii nerazzurrilor şi a-i convinge pe aceştia că despărţirea de fotbalist ar avea un impact economic major pentru club. Atacantul şi-a dat deja acordul să plece pe Camp Nou, dar Inter nu ar vrea să renunţe la pretenţiile financiare.

Barcelona oferă maximum 65 de milioane de euro, plus un jucător la schimb, în timp ce Inter cere 85 de milioane de euro pentru fotbalistul său.

Italienii au redus deja din pretenţiile financiare pentru Lautaro Martinez, care are o clauză de reziliere de 111 milioane de euro. Rămâne de văzut în ce condiţii cele două cluburi vor ajunge la o înţelegere, pentru că nu mai este foarte mult timp pentru negocieri.

„Barcelona şi-a stabilit clar un deadline pentru transferul unui atacant şi va insista pentru Lautaro. Inter pare că nu cedează, pentru că are mai multe oferte, însă Lautaro şi-a exprimat clar poziţia de a pleca la Barcelona”, mai scriu cei de la Sport.

Negocierile finale pentru transferul lui Lautaro Martinez la Barcelona se vor purta în această săptămână. În cazul în care nu va ajunge la un acord cu Inter, Barcelona are pregătit şi planul „B”: Memphis Depay, de la Lyon.

Mihaela Rotari

Share