Barcelona a pus ochii pe urmașul lui Zlatan Ibrahimovic!

Barcelona a pus ochii pe urmașul lui Zlatan Ibrahimovic!

Alexander Isak (21 de ani), atacantul lui Real Sociedad, reprezintă una dintre variantele luate în calcul de Barcelona, pentru umplerea golului lăsat de Luis Suarez în ofensiva catalanilor.

Luis Suarez și-a luat adio de la Barcelona, echipă pentru care a evoluat șase ani. Atacantul de 33 de ani a semnat cu Atletico Madrid și poate debuta pentru formația lui Diego Simeone încă din această etapă, în partida cu Granada. Catalanii sunt nevoiți să-i găsească rapid înlocuitor sud-americanului, iar cea mai recentă variantă luată în calcul de formația „blaugrana” este internaționalul suedez Alexander Isak, susține Digisport.ro.

Isak a fost transferat de Real Sociedad în vara anului 2019, de la Borussia Dortumund, în schimbul a 6,5 milioane de euro. În primul sezon la San Sebastian, suedezul a evoluat în 44 de partide și a marcat 16 goluri. Henrik Larsson, asistentul lui Ronald Koeman la Barcelona, îi cunoaște foarte bine calitățile lui Alexander Isak.

Alexander Isak a fost dorit de catalani și înainte de venirea lui Koeman pe Camp Nou. Negocierile din iarna acestui an s-au stins repede din cauza neînțelegerilor provocate de agentul jucătorului. Deși are 1,9 metri, suedezul impresionează prin viteză, tehnică și abilitatea de a-și crea ușor șanse de gol.

Cel mai mare impediment în calea unui eventual transfer al lui Isak la Barcelona îl reprezintă clauza sa imensă de reziliere: 70 de milioane de euro, iar bascii de la Real Sociedad nu par dispuși să facă vreo reducere.

Doina Secrieru

Share