Angela Merkel l-a sunat pe Klaus Iohannis. Au vorbit despre Republica Moldova

Angela Merkel l-a sunat pe Klaus Iohannis. Au vorbit despre Republica Moldova

Klaus Iohannis a fost felicitat telefonic, marţi, de către Angela Merkel pentru victoria în alegeri, cancelarul german asigurându-l de sprijin pe preşedintele român ales şi exprimându-şi convingerea că relaţiile bilaterale vor fi aprofundate, potrivit unui comunicat PNL remis miercuri.

„Preşedintele ales al României, domnul Klaus Iohannis, a fost felicitat marţi, 18 noiembrie a.c., de către Cancelarul german, doamna Angela Merkel, în cadrul unei convorbiri telefonice, pentru victoria obţinută la alegerile prezidenţiale. Doamna Merkel s-a bucurat de votul primit de Klaus Iohannis la scrutinul de duminică şi a subliniat că este un semn pozitiv faptul că cetăţenii români au făcut această alegere. La rândul său, preşedintele ales al României i-a mulţumit Cancelarului german pentru aprecieri”, se arată în comunicat.

În comunicat se precizează că în cadrul discuţiei, oficialul german şi-a exprimat convingerea că în perioada următoare vor fi aprofundate relaţiile bilaterale dintre Germania şi România. „Totodată, doamna Merkel l-a asigurat pe preşedintele ales al României de întregul său sprijin şi a reiterat importanţa parteneriatului dintre cele două ţări în interiorul Uniunii Europene. În plus, Cancelarul german a apreciat ca foarte importantă colaborarea între Bucureşti şi Chişinău pentru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova”, mai menţionează sursa.

Sursa: gandul.info

Share