Alexandr Kokorin şi Pavel Mamaev din Rusia, eliberaţi din închisoare după aproape un an

Alexandr Kokorin şi Pavel Mamaev din Rusia, eliberaţi din închisoare după aproape un an

Alexandr Kokorin (Zenit Sankt Petersburg) şi Pavel Mamaev (FC Krasnodar) au fost eliberaţi din închisoarea în care au stat aproape un an, după ce au executat cea mai mare parte a pedepsei la care au fost condamnaţi pentru huliganism şi agresiune.

Cei doi jucători, împreună cu Kiril, fratele lui Kokorin, au părăsit închisoarea din regiunea Belogorod fără să facă declaraţii, relatează digisport.ro.

O instanţă a decis, pe 6 septembrie, eliberarea condiţionată a fotbaliştilor, hotărâre care a intrat în vigoare marţi. Alexandr Kokorin şi Pavel Mamaev au fost condamnaţi la 35 de luni de închisoare

Cei doi „internaţionali” ruşi au fost condamnaţi, pe 8 mai, la 18 luni de închisoare, în cazul lui Kokorin, şi 17 luni în cel al lui Mamáev, pentru huliganism şi agresiune în incidentele petrecute în octombrie 2018, în centrul capitalei Moscova, în urma cărora au fost reţinuţi şi plasaţi în arest preventiv.

Conform procurorilor, Kokorin şi Mamaev au agresat doi oficiali într-o cafenea, precum şi pe şoferul unei realizatoare de la televiziunea publică rusă, pe o stradă din Moscova. Atacantul lui Zenit l-a lovit de trei ori cu un scaun pe Denis Pak, un oficial al Ministerului Industriei şi Comerţului, după ce a fost atenţionat de acesta în legătură cu comportamentul său într-o cafenea.

Zenit, spre deosebire de FC Krasnodar, şi-a exprimat dorinţa de a-şi recupera jucătorul, considerat la un moment dat cea mai mare promisiune a fotbalului rus. Contractul lui Kokorin cu Zenit a expirat pe 30 iunie, însă avocatul său, Yuri Badalko, a declarat agenţiei Interfax că atacantul a semnat luni „un nou contract” cu gruparea din Sankt Petersburg.

Doina Secrieru

 

Share