Alegeri în SUA.  Americanii sunt nemulţumiţi de politica lui Obama: Ţara se îndreaptă spre o direcţie greşită

Alegeri în SUA. Americanii sunt nemulţumiţi de politica lui Obama: Ţara se îndreaptă spre o direcţie greşită

Preluarea controlului în Senatul american de către republicani reprezintă o respingere a politicilor nereuşite promovate de administraţia Obama, a declarat preşedintele Partidului Republican, Reince Priebus, transmite DPA.

”Republicanilor li se oferă şansa de a conduce ţara într-o direcţie mai bună, iar Camera Reprezentanţilor şi Senatul acum republicane sunt gata să asculte poporul american. Sperăm ca preşedintele Obama să facă acelaşi lucru”, a spus Priebus.

Republicanii aveau nevoie de şase locuri pentru a prelua majoritatea în Senat (ce are 100 de locuri), iar harta electorală i-a favorizat. Un Senat cu o majoritate republicană va face şi mai dificilă pentru Barack Obama continuarea măsurilor economice şi sociale promovate până acum.

După ce au recucerit Camera Reprezentanţilor în 2010, republicanii au revenit acum la putere şi în Senat, trecând de la 45 la cel puţin 51 de locuri din cele 100, potrivit televiziunilor americane.

Sondajele la ieşirea de la urne arată că 79% din persoanele care au votat dezaprobă activitatea Congresului şi două treimi estimează că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită. Mai puţin de unul din trei americani se declară satisfăcut de administraţia lui Barack Obama, cifră echivalentă pentru conducătorii Partidului Republican în Congres, potrivit CNN. Doar 22% cred că viitoarea generaţie de americani va trăi mai bine decât generaţia actuală.

Democraţii şi-au salvat locul în New Hampshire, unde senatoarea Jeanne Shaheen a fost realeasă. Candidaţii republicani le-au luat democraţilor locurile în statele Virginia de Vest, Dakota de Sud, Montana, Arkansas, Colorado şi Iowa.

Barack Obama, care nu s-a pronunţat marţi, i-a invitat pe responsabilii Congresului la Casa Albă vineri, potrivit purtătorului său de cuvânt. Noul Congres îşi va începe mandatul pe 3 ianuarie.

Sursa: obiectiv.info

Share

Similar

Lasă un comentariu

*