Acuzații de rasism la Bayern Munchen! Clubul bavarez a deschis o anchetă internă

Acuzații de rasism la Bayern Munchen! Clubul bavarez a deschis o anchetă internă

Clubul german Bayern Munchen este în centrul unui scandal cu tente rasiste înaintea meciului cu Barcelona din sferturile Champions League. Angajați și antrenori de la academia bavarezilor sunt acuzați de rasism de părinții unor tineri jucători.

Conversațiile unor angajați ai academiei lui Bayern Munchen, în care se găseau afirmații și fotografii rasiste, au fost făcute publice pe rețelele sociale și preluate de WDR Sport. În acele discuții au fost folosite cuvinte denigratoare referitoare la rasa sau aspectul fizic al unora dintre tinerii jucători ai academiei clubului, precum și o fotografie a unui mijloc de transport a cărei descriere era: „Așa sunt transportați negrii de la A la B”.

Există și 4 scrisori oficiale, care au fost făcute publice, ale părinților unor copii de la FC Bayern Campus, în care aceștia se plâng de tratamentul primit în cadrul academiei. Aceste scrisori sunt adresate directorului campusului, Jochen Sauer, directorului general, Karl-Heinz Rummenigge, președintelui clubului de la acea vreme, Uli Hoeness și directorului sportiv, Hasan Salihamidzic, relatează Digisport.ro.

Bayern Munchen a luat cunoștință de existența acestor acuzații, dar, printr-un comunicat, a declarat că faptele nu sunt confirmate și că ancheta internă a clubului va continua: „Afirmațiile făcute în scrisorile respective nu au fost confirmate. Toți jucătorii au fost solicitați, în mod regulat, prin intermediul psihologului sportiv din campus să-și evalueze în mod anonim antrenorii din campus. Nu am primit nicio reclamație”.

Clubul bavarez susține că va continua investigațiile și s-a declarat total împotriva manifestărilor rasiste: „Vom verifica autenticitatea acuzațiilor prin autoritățile noastre competente, vom clarifica situația și o vom evalua. Cu toate echipele sale, cu toți jucătorii săi din cele mai variate națiuni, cu toți membrii, partenerii și prietenii săi, FC Bayern reprezintă o lume în care nu există loc pentru rasism, discriminare, ură, nedreptate și violență”, a declarat președintele centrului pentru tineret din cadrul clubului Bayern Munchen.

Bayern s-a calificat la turneul Final 8 de la Lisabona și va disputa vineri, 14 august sfertul de finală contra Barcelonei. În optimi, germanii au trecut fără emoții de Chelsea, 3-0 în tur și 4-1, în manșa secundă.

Mihaela Rotari

Share