A semnat! Primul transfer al lui Jose Mourinho la Tottenham

A semnat! Primul transfer al lui Jose Mourinho la Tottenham

Gedson Fernandes (21 de ani) este primul transfer făcut de Jose Mourinho la Tottenham în această iarnă. Tânărul mijlocaș portughez a fost împrumutat un an și jumătate de la Benfica, iar anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al grupării engleze.

În iunie 2021 cei de la Spurs au opțiune de cumpărare definitivă a jucătorului, pentru suma de 43 de milioane de lire sterline, adică 50 de milioane de euro, comunică digisport.ro.

Tottenham a publicat pe rețelele sociale primele poze cu Gedson Fernandes în tricoul noii sale echipe și i-a urat fotbalistului „Bun venit”.

Mijlocașul central a primit tricoul cu numărul 30 la Tottenham și a făcut primele declarații, pentru site-ul oficial al clubului.

„Dintotdeauna mi-am dorit să joc în acest campionat. Acum, visul meu a devenit realitate”, a spus Gedson Fernandes, după ce a semnat cu Tottenham.

Tânărul Gedson Fernandes a fost unul dintre cei mai mai doriți jucători în această perioadă de transferuri. Tottenham, Chelsea și West Ham au trimis oferte pentru mijlocașul de la Benfica, în timp ce Manchester United ar fi fost și ea interesată.

Cotat la 15 milioane de euro, Gedson Fernandes are o poveste incredibilă. Când avea 10 ani, puștiul minune lua mingea de la portar, dribla tot ce întâlnea în cale și marca goluri. Antrenorul său îi obișnuia să-i spună: „Gedson, te rog, hai să stai pe bancă puțin și lasă-i și pe ceilalți să joace!”.

Benfica l-a remarcat și s-a luptat cu rivalii de la Sporting pentru semnătura sa. Până la urmă, actuala campioană a Portugaliei a avut câștig de cauză. În schimbul lui Gedson Fernandes, pe atunci în vârstă de 10 ani, Benfica i-a dat lui SC Frielas 250 de euro și 25 de mingi.

15 milioane de euro e cota de piață a mijlocașului portughez

Doina Secrieru

Share