21 de secţii de votare pentru prezidenţialele din România

21 de secţii de votare pentru prezidenţialele din România

În Republica Moldova vor fi deschise 21 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din România, care se vor desfăşura duminică, 2 noiembrie curent, informează MOLDPRES. 

Secţiile vor fi deschise în Chişinău, Bălţi, Cahul, Cantemir, Cimişlia, Călăraşi, Drochia, Edineţ, Floreşti, Făleşti, Giurgiuleşti, Hînceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Soroca, Ungheni.
Cetățenii români cu domiciliul în România, care în ziua votării se vor afla în Republica Moldova, vor putea vota în baza cărţii de identitate, cărţii de identitate electronică, cărţii de identitate provizorie, buletinului de identitate, paşaportului diplomatic, paşaportului de serviciu, paşaportului simplu, titlului de călătorie.
Potrivit Ambasadei României la Chişinău, la secţiile de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate vor putea vota cu paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar şi titlul de călătorie. În Republica Moldova nu se va putea vota pe baza certificatului de cetăţenie sau certificatului de naştere.
Cetăţenii români care votează la secţiile organizate în Republica Moldova îşi pot exercita dreptul de vot după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin. Procesul de vot începe duminică 2 noiembrie 2014, la ora 7.00 și se finalizează în aceeași zi la ora 21.00. La scrutin participă 14 candidaţi.

 

Share