Top 10 cele mai mari clauze de reziliere din fotbalul internațional!

Top 10 cele mai mari clauze de reziliere din fotbalul internațional!

Sumele de bani cheltuite pe transferuri în ultimul an de zile a determinat tot mai multe cluburi să ”betoneze” înțelegerile fotbaliștilor pe care îi au sub contract. Astfel, s-a ajuns la clauze de reziliere estimate la un miliard de euro. Topul celor mai mari clauze de reziliere este condus de doi dintre jucătorii lui Zinedine Zidane de la Real Madrid.

Cristiano Ronaldo și Karim Benzema și-au reînnoit contractele cu Real Madrid în cursul anului trecut, astfel că Florentino Perez le-a stipulat clauze de reziliere uriașe. Cele două vedete au clauze de câte un miliard de euro. În top urmează Lionel Messi, cu 700 de milioane de euro drept clauză de reziliere. Tot aceeași sumă trebuie plătită și în cazul altor doi ”galactici”, Isco și Asensio.

În continuare, clasamentul este condus de elevii lui Zinedine Zidane, Gareth Bale, Luka Modric, Toni Kroos și Dani Ceballos, fiecare cu câte o clauză în valoare de 500 de milioane de euro.

Top 10 este încheiat de ultima vedetă ajunsă recent pe ”Camp Nou”, Philippe Coutinho. Internaționalul brazilian are stipulată în contract o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro. Barcelona a plătit celor de la Liverpool suma de 160 de milioane de euro pentru a-l aduce pe fotbalistul de 28 de ani. Cea mai mare clauză de reziliere plătită în istoria fotbalului internațional a fost de 222 de milioane de euro. Suma a fost plătitiă de Paris Saint Germain pentru a-l transfera pe Neymar Jr. de la Barcelona.

Share