Şeful postului vamal Giurgiuleşti reţinuţi de CNA!

Şeful postului vamal Giurgiuleşti reţinuţi de CNA!

Şeful postului vamal Giurgiuleşti şi un om de afaceri din Chişinău au fost reţinuţi astăzi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Aceştia se vor afla în custodia Centrului pentru 72 de ore, urmând să fie audiaţi în cadrul unui dosar de corupţie.

Tot astăzi, CNA şi procurorii au desfăşurat mai multe percheziţii, inclusiv în biroul şefului postului vamal Giurgiuleşti şi la domiciliul acestuia. Concomitent, acţiuni de urmărire penală au avut loc şi în capitală la sediul unei firme şi la domiciliul conducătorului acestuia.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate diferite sume de bani şi documente importante pentru cauza penală. De asemenea, o sumă de bani s-a ridicat de la şeful postului, în urma percheziţiei corporale.

Precizăm că, acum câteva luni, CNA a deschis un dosar penal în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă. În cadrul acestei cauze, a fost verificată şi documentată  o schemă de introducere frauduloasă a mărfurilor prin postul vamal Giurgiuleşti cu eludarea controalelor fizice şi a procedurii de vămuire.

Astăzi a fost documentat un caz de trecere frauduloasă a unui container cu marfă prin postul vamal, cu omiterea procedurilor legale. În prezent, ofiţerii de urmărire penală şi procurorii investighează cazul, precum şi conţinutul containerului.

Maria Roşca

Share