Rezultatele alegerilor în localitățile de baștină a lui Filat, Voronin, Dodon, Ghimpu și Plohotniuc

Rezultatele alegerilor în localitățile de baștină a lui Filat, Voronin, Dodon, Ghimpu și Plohotniuc

În urma procesării a 100% din voturile alegătorilor, în localitatea de baștină a lui Mihai Ghimpu, favorit la funcţia de primar al localității Colonița este Angela Zaporojan, candidat din partea Partidului Liberal Democrat.

Aceasta a câștigat alegerile din primul tur cu 76,76%, devansând-o pe Lidia Ghimpu, din partea Partidului Liberal care a acumulat 19,51% din sufragii, informează UNIMEDIA.

3

 

 

În localitatea de baștină a lui Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Partidului Democrat, satul Grozești, raionul Nisporeni, în urma procesării a 100% din procesele verbale, alegerile au fost câștigate detașat de candidatul din partea PDM, Silvia Crîșmaru. Acesta a acumulat 75,03% din sufragii.

1

În Lăpușna, localitatea de baștină a lui Vlad Filat, liderul PLDM, cele mai multe voturi au fost acumulate de candidatul din partea liberal-democraților, Gheorghe Chirilă. Acesta a acumulat 44,12% din sufragii. Pe locul secund se situează Gheorghe Pîrău, din partea PL, care a fost votat de 13,55% din alegători. În această localitate va fi organizat turul doi al alegerilor locale.

2

 

În Sadova, raionul Călărași, localitatea de baștină a lui Igor Dodon, liderul PSRM cele mai multe voturi au fost acumulate de candidatul independent Susarenco Vladimir. Acesta a acumulat 51,74% din sufragii. Pe locul doi se află candidatul PSRM, Aghenie Petru pentru care au votat 37,38 din alegători.

4

 

În Corjova, raionul Dubăsarii, localitatea de baștină a lui Vladimir Voronin, liderul PCRM, cele mai multe voturi au fost acumulate de candidatul PCRM, Oprea  Sergiu. Acesta a acumulat 40,67% din sufragii. Pe locul doi se află candidatul PSRM, Coica Valeriu pentru care au votat 39,33 din alegători.

5

 

Maria Roşca

 

Share