Marian Lupu: Suntem hotărâți să continuăm parcursul european

Marian Lupu: Suntem hotărâți să continuăm parcursul european

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) Marian Lupu a avut câteva întâlniri cu mai mulți membri ai diasporei moldovenești din Italia, transmite Oficial.md.

“Sperăm să formați guvernarea și vă îndemnăm să continuați cursul de apropiere spre Europa, pentru că aici oamenii trăiesc mai bine. Vrem și copiii noștri să aibă parte de aceleași condiții de trai în Moldova, să avem și noi locuri de muncă bine plătite acasă”, a spus o moldoveancă, în discuția cu liderul Partidului Democrat. Ea a amintit de faptul că PDM este partidul care a asigurat, prin acțiuni concrete, cursul pro-european al Moldovei. “Și suntem hotărâți să-l asigurăm în continuare!”, a completat Marian Lupu, încurajându-i totodată pe moldovenii din diasporă să nu rămână indiferenți la cele ce se întâmplă acasă și să susțină prin vot  cursul de dezvoltare și moderniazare a Moldovei.

”Ne dorim, în primul rând, stabilitate în țară, ca să-i știm în siguranță  pe cei pe care i-am lăsat acasă – familiile noastre, copii”, a fost și mesajul celor din Verona către Partidul Democrat.

Moldovenii din Italia reprezintă cea mai numeroasă comunitate moldovenească din Europa. Nivelul scăzut de trai din țară a dus la emigrarea multor moldoveni, care au avut curajul să înfrunte greutățile muncii peste hotare și despărțirii de familii. “Vă apreciez pentru acest curaj, însă Moldova are în continuare nevoie de dumneavoastră. Iar atunci când veți dori, să știți că vă așteptăm acasă, fiindcă Moldova nu poate fi întreagă fără cetățenii săi”, a declarat liderul PDM.

Maria Roșca

Share