Blocul „R. Moldova pentru Uniunea Vamală” e în pericol?

Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal, președinte al Partidului Regiunilor, a anunțat ieri, 2 noiembrie a.c., că se retrage de pe lista blocului electoral „Moldova – Pentru Uniunea Vamală”, bloc ce a fost creat cu participarea mai multor partide printre care Partidul Regiunilor condus de Mihail Formuzal și Partidul Social Democrat condus de Victor Șelin.

Motivul retragerii este, potrivit lui Formuzal, faptul că nu își dorește să facă din Găgăuzia o monedă de schimb în jocurile geopolitice.

Bașcanul va continua să promoveze ideea de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Vamală și de Federația Rusă, dar nu mai participă în calitate de concurent.

“Astăzi, autoritățile încearcă să facă din Rusia principalul dușman, iar pe oameni încearcă să îi convingă de faptul că în Găgăuzia au loc tot felul de conspirații. Totodată, sunt create pericole artificiale pentru a le sustrage atenția alegătorilor de la adevăratele probleme”, susține Formuzal.

De asemenea, bașcanul susține că interdicția la trecerea frontierei în Ucraina este impusă cu implicarea serviciilor speciale de la Chișinău.

Potrivit comunicatului remis, Formuzal va anunța poziția sa cu referire la ultimele evenimente în viitorul apropiat.

Maria Roșca

Share