7 mijloace de transport au fost sechestrate de ARBI

7 mijloace de transport au fost sechestrate de ARBI

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a aplicat sechestru, săptămâna trecută, pe bunuri în valoare de circa 5 milioane de lei în baza delegaţiilor procurorilor, transmite OFICIAL.

Printre acestea este un teren agricol, 10 terenuri pentru construcții și 7 mijloace de transport. Mijloacele de transport indisponibilizate sunt de model Volkswagen Passat (anul fabricaţiei 2012), Nissan Qashqai (2019), Renault Clio (2019), Volkswagen Sharan (2012), Renault Megane (2008), Chevrolet Trax (2013) şi Peugeot Bipper (2008).

De asemenea, Direcţia analitică a Centrului Național Anticorupție (CNA) a efectuat 8 analize operaţionale pe cauze penale, alte 4 analize operaționale și 5 strategice fiind în curs de elaborare, iar Direcţia legislaţie a întocmit expertiza anticorupţie pe marginea a 5 proiecte de acte normative şi a elaborat 3 avize.

Totodată, au fost înregistrate 1040 materiale în cancelaria Centrului.

La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 74 de apeluri și 3 activităţi au fost desfăşurate de către Direcţia educaţie anticorupţie a CNA.

De asemenea, au fost eliberate 71 de caziere de integritate.

Cristina Pendea

Share