Zis și făcut! Filat și-a îndeplinit promisiunea

Zis și făcut! Filat și-a îndeplinit promisiunea

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, începând cu 15 decembrie 2014, cetăţenii Republicii Moldova, posesori ai paşapoartelor biometrice, vor putea călători în Statul Israel fără vize pe o durată de până la 90 zile în decursul a 6 luni/180 de zile de la data primei intrări în ţară.

Despre acest lucru a fost notificat oficial Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău de către Ministerul Afacerilor Externe al Statului Israel.

În aceeaşi notificare, Ministerul israelian al Afacerilor Externe menţionează că Statul Israel îşi rezervă dreptul de a nu permite intrarea în ţară a persoanelor indezirabile sau de a scurta şederea lor pe teritoriul israelian. În context, MAEIE recomandă cetăţenilor moldoveni care intenţionează să călătorească în această ţară să se asigure că vor putea demonstra, la cererea poliţiei de frontieră din Israel, faptul că dispun de cazare (hotel/ospeţie la cetăţenii israelieni) şi bilet de avion de întoarcere în Republica Moldova.

Amintim că, această decizie a fost luată drept urmare a înțelegerilor dintre Guvernul Republicii Moldova, condus de Vlad Filat, lider al PLDM, și autoritățile israeliene, convenite în luna mai 2012.

Cu referire la abolirea vizelor, Filat declara în primăvara curentă:

„Este încă un motiv de mândrie și bucurie, încă un succes remarcabil pentru țara noastră. Pe lângă liberalizarea regimului de vize în Europa, cetățenii moldoveni vor putea merge liber și în Israel”.

Mihaela Rotari

Share