Vicepreședintele Parlamentului: Lista producătorilor agricoli care pot exporta în Federația Rusă va fi actualizată

Vicepreședintele Parlamentului: Lista producătorilor agricoli care pot exporta în Federația Rusă va fi actualizată

În urma vizitei sale în Federația Rusă, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a spus ce subiecte au fost discutate, din perspectiva relațiilor economice bilaterale și anume exportul produselor moldovenești pe piața rusă, transmite CURENTUL.

Alexandru Slusari a spus că, în curând, ANSA și organele abilitate rusești, vor trebui să întocmească o altă listă a producătorilor agricoli care pot să exporte produsele în Federația Rusă.

„Este bine ca un comerț civilizat să se facă fără excepții și liste. Noi putem exporta produsele noastre în Federația Rusă, în baza unei liste a producătorilor care pot face acest lucru. Dar apar întrebări asupra celor ce fac parte din listă. Mulți dintre cei care sunt incluși acolo sunt intermediari. Am convenit ca, în timpul apropiat, lista să fie revizuită și actualizată. Toți intermediarii să fie excluși și să fie incluși agricultorii adevărați. Sperăm că, în scurt timp, ANSA și organele abilitate din Federația Rusă vor face acest lucru”, a spus Alexandru Slusari.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului a menționat că s-a discutat și reexportul fructelor și anume ca pe piața rusă să nu se găsească fructe din alte țări.

Cristina Parfeni

Share