Termenul de valorificare a ultimei tranșe de 1,5 mln. euro privind transportul energiei electrice încheiat cu BEI va fi prelungit

Termenul de valorificare a ultimei tranșe de 1,5 mln. euro privind transportul energiei electrice încheiat cu BEI va fi prelungit

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, proiectul hotărârii pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 4 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții, privind implementarea proiectului „Transportul energiei electrice de către „Moldelectrica”, semnat la 26 iunie 2012 și elaborat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. 

Proiectul are drept scop prelungirea termenului de disponibilitate – până la 30 decembrie 2022, în vederea valorificării ultimei tranșe de 1,5 milioane euro din contractul de finanțare încheiat cu BEI pe proiectul „Transportul energiei electrice”, implementat de Î.S. „Moldelectrica”.

Acest proiect va contribui la securitatea energetică a țării, menținerea eficienței serviciului de transport al energiei electrice şi la fortificarea siguranței în funcționarea rețelelor de tensiune înaltă.

De menționat că disponibilitatea mijloacelor financiare va permite Î.S. „Moldelectrica” să finalizeze ultima licitație pe acest proiect „C”, privind reconstrucția substațiilor electrice.

Share