Sergiu Cioclea pleacă din fruntea Băncii Naționale

Sergiu Cioclea pleacă din fruntea Băncii Naționale

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, a depus cererea de demisie din funcție. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing, informează Oficial.

Sergiu Cioclea a anunțat că începând cu 30 noiembrie nu va mai deține această funcție.

„Consider că, este timpul să transmit estafeta unui nou conducător al BNM, unui bărbat sau unei femei de valoare, care să gestioneze mai departe acest capital de schimbări, de reforme, de oameni, care au depus un efort colosal pentru a scoate corabia din furtună. Am luat această decizie dificilă, dar foarte responsabilă, după multă cugetare în aceste ultime săptămâni, condus de considerente personale. Funcția de Guvernator nu a fost un scop în sine. Mi-am fixat drept scop să lucrez la BNM atât timp cât va fi necesar pentru consolidarea sistemului bancar și pentru a-l scoate din criză. Am fost Guvernator aproape 3 ani, unii ar spune că nu a fost de-ajuns, dar, credeți-mă, acești 3 ani, într-o perioadă dificilă, pot fi contabilizați dublu. Oficial am depus o cerere de încetare a funcției mele de Guvernator și am adresat-o domnului Președinte al Parlamentului, începând cu 30 noiembrie”, a spus Sergiu Cioclea.

Guvernatorul BNM nu a vrut să specifice din care considerente personale își încetează funcția și a mulțumit mai multor persoane.

Amintim că Sergiu Cioclea deține funcția de Guvernator al BNM din 11 aprilie 2016.

Mihaela Rotari

Share