Se consumă mai puțin? În RM s-a diminuat volumul de fabricare a băuturilor alcoolice

Se consumă mai puțin? În RM s-a diminuat volumul de fabricare a băuturilor alcoolice

În Moldova s-a înregistrat diminuarea volumului de fabricare a băuturilor alcoolice. În același timp, producerea divinului s-a redus de două ori, relatează NOI.md. Astfel, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în primele nouă luni ale anului 2014 producerea divinului, în special, s-a micşorat faţă de perioada similară a anului trecut cu 50,7 la sută – până la 253,4 de mii de litri de alcool pur. În aceeaşi perioadă producerea vinurilor naturale din struguri s-a diminuat cu 19,1 la sută – până la 6 milioane 551,8 mii de decalitri (dal), iar cea a vinurilor spumante s-a micşorat cu 20,2 la sută – până la 265,3 mii de decalitri.

Producerea vinurilor de porto, madeira, heres, tokai în ianuarie-septembrie 2014 s-a redus, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, cu 48,4 la sută – până la 267,1 mii de decalitri, de votcă şi lichior – cu 7,6 la sută, până la 2 milioane 768,9 de mii de litri de alcool pur.

Diminuarea producției de băuturi alcoolice în Moldova în acest an este condiţionată de interdicţia aplicată asupra livrărilor în Rusia, care a fost cel mai mare consumator de produse alcoolice.

Doina Secrieru

Share