R.Moldova își face bine treaba. Vezi despre ce e vorba!

R.Moldova își face bine treaba. Vezi despre ce e vorba!

Republica Moldova a urcat 19 trepte în clasamentul mondial privind mediul de afaceri. Despre aceasta anunță Biroul comunicare şi relaţii cu presa al  Guvernului.

„Moldova a făcut un salt semnificativ – a ajuns pe locul 63, urcând 19 trepte. A depăşit chiar şi ţări-membre ale Uniunii Europene, ceea ce nu este altceva decât rodul muncii Guvernului susţinut de majoritatea parlamentară”, a declarat Iurie Leancă cu referire la raportul anual al Băncii Mondiale – Doing Business.

Prim-ministrul a mai precizat că Executivul s-a angajat să îmbunătăţească activitatea mediului de afaceri. „Acum un an şi ceva, am lansat o foaie de parcurs unde am creionat foarte clar cum să îmbunătăţim mediul de afaceri pentru a schimba acolo lucrurile care nu funcţionau bine, fie era vorba de eliberarea autorizaţiilor de construcţie, fie era vorba de conectarea la plăţile energetice. Mai avem foarte mult de făcut, chiar şi locul 63, pe care l-am obţinut, nu este limita posibilităţilor noastre. Vom continua să comunicăm cu mediul de afaceri, vom identifica problemele din sistem şi, totodată, soluţiile. Din punctul meu de vedere, acest raport este foarte relevant pentru noi”, a subliniat şeful Cabinetului de miniştri.

Banca Mondială a publicat raportul „Doing Business 2015”. Astfel, ţara noastră ocupă locul 63 din 189 de ţări, cu un punctaj total de 66,60. Cît despre vecinii noştri – România se află pe poziţia 48, în timp ce Ucraina ocupă locul 96. În raportul din 2014, Moldova era clasată pe locul 82.

Maria Roșca

Share