Proiectele de reabilitare a drumurilor, în 2020 – prezentate

Proiectele de reabilitare a drumurilor, în 2020 – prezentate

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a prezentat proiectele de reabilitare a drumurilor, care au fost lansate în 2020, transmite OFICIAL.

Ministrul Anatol Usatîi a făcut prezentările proiectelor: „La moment sunt reabilitate 450 km de drumuri din bani externi. Investiția totală este mai mult de 630 mln. euro. În proces de reabilitare sunt 540 km de drumuri. Avem datorii față de infrastructura care trebuie adusă într-o stare bună pentru economia țării. Au fost lansate licitații pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor Bălți – Fălești, Morozeni, drumul de ocolire a mun. Chișinău, sectorul 2 și 3, Căușeni – Ștefan – Vodă, Tudora Palanca, Tvardița – Ceadîr – Lunga, Lozova, Delacău – Bulboaca, Sagaidacul Nou – Mihailovca, Mihailovca – Cimișlia. Urmează a fi lansate lucrările pentru Criva – Bălți, Florești – Nicolaevca – Sângerei, drumul de ocolire a or. Cimișlia și or. Vulcănești. Urmează a fi lansate proiectele, cu suportul BERD, a lucrărilor drumului Soroca – Arionești și, cu suportul Băncii Mondiale, a drumurilor Țînțîreni – Trifești, Pojâreni – Țipala”, a menționat Anatol Usatîi.

De menționat că, drumuri în proces de reabilitare/construcție sunt 540 km – în valoare estimativă de 7 350 mil. lei. Lansate în 2020 sunt 460 km – în valoare estimativă de 6 600 mil. lei. Planificate pe termen mediu – 850 km – în valoare estimativă de 15 300 mil. lei. Din fondul rutier, întreținerea drumurilor ajunge la 1 718 mil. lei, iar raionale – 660 mil. lei. Programul de reparație a drumurilor „Drumuri 2020” în valoare de 1 000 mil. lei.

Cristina Parfeni

 

Share