Prima întrevedere a directorului Serviciului Vamal cu noul Ambasador al Italiei în R.Moldova

Prima întrevedere a directorului Serviciului Vamal cu noul Ambasador al Italiei în R.Moldova

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a avut la 21 martie a.c., o primă întrevedere cu E.S. Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Italiene în Republica Moldova, în cadrul căreia au fost discutate o serie de subiecte ale agendei de cooperare bilaterală în domeniul vamal, precum și propuse spre examinare noi posibilități de colaborare.

Potrivit unui comunicat de presă, directorul General al Serviciului Vamal i-a mulțumit Excelenței Sale pentru contribuția Ambasadei Italiei în dezvoltarea dialogului cu reprezentanții mediului de afaceri italian și a declarat că Serviciul Vamal va continua să identifice și să promoveze cele mai novatoare instrumente de facilitare a comerțului, astfel încât agenții economici să beneficieze de condiții optime de activitate.

De asemenea, Vitalie Vrabie a menționat asistența Înaltului Consilier UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio, experiența profesională a căruia include peste 20 de ani de activitate în cadrul Agenției Vamale a Italiei, bunele practici ale căreia au fost transpuse în majoritatea recomandărilor înaintate Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

În replică, E.S. Valeria Biagiotti a declarat că apreciază progresele înregistrate de către Serviciul Vamal la capitolul încasări și domeniul antifraudă, exprimându-și convingerea că mecanismele de facilitare a comerțului implementate de către Serviciul Vamal și deschiderea acestuia spre dialog cu mediul de afaceri creează premisele necesare atragerii cât mai multor investitori. În acest context, Excelența Sa a mai menționat că Serviciul Vamal poate miza pe deplina disponibilitate a Amdasadei Italiei în susținerea tuturor inițiativelor autorității vamale de promovare a unui mediu de afaceri atractiv, favorabil dezvoltării activităților comerciale pe baze concurențiale.

Doina Secrieru

Share