Peste două milioane de lei, alocate în buget din vânzarea vinietelor

Peste două milioane de lei, alocate în buget din vânzarea vinietelor

În cadrul activităţilor de control desfăşurate de către inspectorii Serviciului Vamal în zonele de competenţă, în perioada  17 – 23 august au fost înregistrate 94 cazuri contravenţionale și aplicate amenzi în sumă de peste 293 mii lei.

Au fost eliberate 12 204 viniete, fiind alocate în bugetul de stat peste 2 milioane lei.

În perioada vizată, inspectorii vamali au depistat 19 cazuri de depăşire a termenului vineteiși respectiv au aplicat amenzi în sumă de 33 mii lei.

Frontiera Republicii Moldova pe ambele sensuri a fost traversată de circa 78 mii autoturisme, peste 16 mii autocamioane și în jur de2400 autocare. Cel mai mare flux de unități auto rămâne a fi în punctele de trecere: Leușeni-Albița (rutier) – 16372; Sculeni-Sculeni (auto) – 12924;  Giurgiulești-Galați (rutier) – 11382. Traficul la frontieră a crescut aproximativ cu 20% în ultima săptămână, comparativ cu perioada similară a anului 2014.

În weekend, inspectorii vamali au prevenit patru tentative de transportare frauduloasă a bunurilor de larg consum și au depistat trei cazuri de declarare neautentică a mărfurilor.

Pentru detalii cu privire la situaţia de la frontieră, cetăţenii pot accesa pagina web a Serviciului Vamal, www.customs.gov.md, (traficul în posturile vamale). Mai mult, pentru a obține consultații sau a sesiza despre orice fraudă, contactați Centrul Unic de Apel (Call Center) la numărul de telefon: (+373 22) 574 111.

 

Maria Roşca

Share