Pavel Filip: Atunci când aveți întrebări sau probleme, trebuie să ne bateți la ușă

Pavel Filip: Atunci când aveți întrebări sau probleme, trebuie să ne bateți la ușă

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat ieri Zona Economică Liberă (ZEL) Bălţi, unde a discutat cu antreprenorii despre problemele cu care se confruntă, planurile acestora de a-şi extinde afacerile şi măsurile ce urmează a fi întreprinse de autorităţi pentru a facilita activitatea investitorilor.

Potrivit unui comunicat de presă, vizita a debutat la compania austriacă Gebauer and Griller, care este specializată în producerea de cabluri și cablaje pentru industria auto şi telecomunicații. În cadrul întrevederii, conducerea întreprinderii a anunţat că datorită  unor măsuri de susţinere din partea Guvernului a activităţii desfăşurate în ZEL Bălţi, compania îşi extinde investiţiile în Republica Moldova. Astfel, investitorii austrieci urmează să construiască o nouă fabrică de productie a cablajelor, cu o suprafaţă de aproximativ 10 mii de metri pătraţi și să creeze peste 500 de noi locuri de muncă.

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că echipa guvernamentală va face tot posibilul pentru a susține și în continuare activitățile investiționale pe teritoriul Republicii Moldova.

„Atunci când aveți întrebări sau probleme, trebuie să ne bateți la ușă, ea este mereu deschisa. Îmi doresc să avem stabilită o platformă de comunicare permanentă între investitori și Guvern. Vă mulțumesc pentru decizia de a vă extinde activitatea, nimic nu poate fi mai important pentru Executiv decât crearea locurilor de muncă bine plătite pentru cetățeni”, a declarat Pavel Filip.

La rândul sau, reprezentanții companiei austriece au spus că pentru a-și dezvolta afacerea au nevoie de trei elemente importante: angajați calificați, condiții sigure de activitate și suport din partea autorităților. În Republica Moldova au fost găsite toate aceste condiții și sunt deciși să-și continue activitatea în țara noastră, sustin investitorii.

Tot ieri, Premierul a vizitat șantierul de construcție a noii fabrici a întreprinderii Draexlmaier Automotive și spațiile de producție deja în funcțiune ale acesteia. Compania are în prezent 2600 de angajaţi şi intenţionează, la începutul anului 2017, să lanseze un nou proiect investițional în subzona doi a ZEL Bălți. Datorită investiţiilor de peste 20 milioane de euro, vor fi create aproximativ 2500 de noi locuri de muncă. Astfel, cei doi mari investitori din ZEL Bălți vor crea 3000 de noi locuri de muncă, iar suma investiţiilor va fi de 35 milioane de euro.

Zona Economică Liberă Bălţi a fost fondată în anul 2010 şi administrează 11 subzone, amplasate în 3 regiuni ale Republicii Moldova. Întreprinderile care-şi dezvoltă activitatea în cadrul ZEL Bălţi beneficiază de o serie de facilităţi, inclusiv de ordin fiscal şi vamal.

foto-_j0a0898 foto-_j0a0927_0 foto-_j0a0944 foto-_j0a0954_0 foto-_j0a0978 foto-_mg_2700 foto-_mg_2704 foto-_mg_2725 foto-_mg_2818 foto-_mg_2824 foto-_mg_2849 foto-_mg_2858 foto-_mg_2860 foto-_mg_2873 foto-_mg_2884 foto-_mg_2916

Maria Roșca

Share