La Parlament se discută amendamentele la Legea privind piața produselor petroliere. Detalii

La Parlament se discută amendamentele la Legea privind piața produselor petroliere. Detalii

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) desfășoară, la Parlament, consultări publice cu privire la amendamentele la Legea privind piața produselor petroliere, transmite OFICIAL.

Deputatul PAS, Mihai Popșoi, a spus că în cadrul discuțiilor speră să se ajungă la un compromis rezonabil care să reflecte interesul cetățenilor, contribuabililor, cât și a pieței produselor petroliere.

Deputatul PAS, Dumitru Budianschi, a spus că se vor discuta propunerile la modificarea Legii.

„Pentru a asigura cetățenii cu prețuri corecte am venit cu inițiative care să îmbunătățească regulile. Propunem refuzul de la reglementarea prețurilor pe toate tipurile de combustibil, păstrând pentru cele standard. Reintroducerea dreptului de comercializare cu ridicata pentru importator. Relaxarea condițiilor pentru obținerea licenței pentru importatori privind volumul de depozitare”, a spus Dumitru Budianschi.

Directorul ANRE, Eugen Carpov, a spus că sunt elemente care s-au produs în ultima jumătate de an cu privire la prețurile produselor petroliere și aspecte care nu țin de ANRE.

„E vorba de creșterea cotațiilor la petrol și produse petroliere, care se reflectă în prețurile produselor petroliere la pompă. A fost adoptată o lege de către fosta componență a Parlamentului și ea a venit cu grave erori de ordin juridic și tehnic. Timp de o lună am dezvoltat o metodologie, dar a trebuie să citim gândurile autorului pentru aceasta. S-a reușit să fie adoptate unele aspecte legale și să le transpunem pentru a nu stârni nici un semn de întrebare. Noul proiect de lege conține o bază bună pentru a fi definitivat cât mai repede cu elemente noi care schimbă paradigma, ca prețurile să fie plafonate de către ANRE, nu de fiecare companie în parte”, a spus Eugen Carpov.

Cristina Parfeni

Share