Investitorii lituanieni manifestă interes sporit pentru R.Moldova

Investitorii lituanieni manifestă interes sporit pentru R.Moldova

Investitorii din Lituania manifestă un interes sporit față de oportunitățile pe care le oferă Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Rimantas Latakas, Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, care a discutat ieri, cu Viceprim-ministrul Andrian Candu, despre securitatea energetică a țării noastre, relațiile comerciale și alte subiecte prioritare de pe agenda bilaterală.

Ambasadorul Lituaniei și-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziție informațiile necesare în acest sens.
Rimantas Latakas a precizat faptul că Lituania este deschisă să sprijine parcursul european al Republicii Moldova. Excelența Sa a anunțat că investitorii din țara sa manifestă un interes sporit față de oportunitățile pe care le oferă Republica Moldova.

“Tot mai mulți oameni de afaceri sunt atrași de țara voastră, se interesează despre climatul de afaceri de aici”, a declarat Rimantas Latakas.

Vicepremierul a menționat că Republica Moldova se poate inspira din experiența Lituaniei în ceea ce privește securitatea energetică.

“Dorim să preluăm modelul lituanian de diversificare a resurselor energetice. Ne-am putea inspira din experiența pe care ați acumulat-o în procesul de construcție a gazoductului. Noi vrem să prelungim conducta Iași-Ungheni până la Chișinău”, a declarat Andrian Candu.

Maria Roșca

Share