Încă o asociație de business din România va deveni membru al Comitetului Consultativ al Serviciului Vamal

Încă o asociație de business din România va deveni membru al Comitetului Consultativ al Serviciului Vamal

Încă o asociație de business, care reprezintă interesele mai multor investitori români, va deveni membru al Comitetului Consultativ al Serviciului Vamal. Solicitarea a venit din partea Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, care reunește, actualmente, 16 companii cu capital românesc prezente în țara noastră, informează Oficial.

Perspectivele de colaborare dintre Vamă și reprezentanții mediului de afaceri românesc au fost discutate în cadrul întrevederii Directorului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu Dan Nuțiu, Președinte executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova.

Directorul Serviciului Vamal a salutat perspectiva extinderii dialogului cu investitorii din România, menționând că instituția susține și promovează activ orice demersuri orientate spre îmbunătățirea climatului investițional și de afaceri. ”Orice progres poate fi atins doar prin dialog și comunicare, prin urmare, suntem deschiși oricăror oportunități de dezvoltare a parteneriatului cu mediul de afaceri, căruia mereu i-am oferit prerogativa de a înainta propuneri pentru eficientizarea activității Serviciului Vamal.”, a subliniat Vitalie Vrabie.

În replică, Președintele Executiv al Asociației Investitorilor din România, Dan Nuțiu a precizat că apreciază deschiderea Serviciului Vamal față de agenții economici, acest lucru fiind sesizabil inclusiv prin operativitatea cu care își desfășoară activitatea funcționarii vamali din Republica Moldova, precum și prin simplificările de procedură introduse de către Vama moldovenească.

Doina Secrieru

Share