Generozitate! Află unde se va duce salariul lui Valeriu Triboi pe o lună!

Generozitate! Află unde se va duce salariul lui Valeriu Triboi pe o lună!

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, și-a donat salariul pe o lună realizatorului unei turbine eoliane, ce s-a înscris în cadrul concursului Moldova Eco-Energetică. Cu toate că proiectul nu a fost desemnat câștigător în cadrul galei, Consiliul Moldova Eco – Energetică a considerat că este un proiect care merită încurajare iar Valeriu Triboi i-a oferit un premiu.

Prezent la Competiția națională Moldova Eco-Energetică, Valeriu Triboi,  s-a arătat convins că proiectele premiate în cadrul Galei Moldova Eco-Energetică vor avea efect multiplicator și vor impulsiona noi inițiative în domeniul eficienței energetice. 

Douăzeci de proiecte eco-energetice au fost premiate în cadrul celei de-a III-a ediții a Galei Moldova Eco Energetică. Peste o mie de promotori ai eficienței energetice și utilizării surselor de energie regenerabilă au fost prezenți la Gală.

Şcolii Primăriei satului Gaidar, UTA Gagauz-Yeri, i-a fost oferit premiul special, pentru proiectul de schimbare a sistemului de încălzire pe gaze, de la Gimnaziu și Școala din Gaidar cu unul ce utilizează biomasă. Centrala pe biomasă a fost instalată din fondurile Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă”. Astfel, în sezonul rece 2013 – 2014 au fost economisiți peste 95 de mii de lei.

Ferma de bovine, „Mold Farm Group”, care va produce biocombustibil solid din resturi animaliere este idea de proiect eco-responsabil ce va primi creditare din partea unei bănci comerciale, pentru care statul va avea rolul de garant.

Teatrul National „Mihai Eminescu”, care a fost gazda Moldova Eco – Energetică 2013, va primi finanțare pentru eficientizarea energetică a clădirii. Certificatul de finanțare i-a fost înmînat directorului teatrului, Ion Hadarcă, de către ministrul Culturii, Monica Babuc  și viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.

În acest an Competiția națională Moldova Eco-Energetică, în cadrul căreia sunt premiate inițiativele din domeniul energiilor regenerabile și eficienței energetice,  s-a extins, fiind lansate două concursuri noi: Târgul Ideilor Eco-Responsabile și Tehnologii Eco-Responsabile. În total, anul acesta au fost înscriese în competiție 75 de dosare.

Aici vedeți lista câștigătorilor Competiției naționale Moldova Eco-Energetică.

Oficial.md precizează: Moldova Eco-Energetica este cel mai mare concurs în domeniul eficienței energetice si surselor de energie regenerabila. Evenimentul este organizat de Ministerul Economiei, Agenția pentru Eficiență Energetică, cu sprijinul Proiectului Energie și Biomasă, finanțat de Uniunea Europeană și PNUD și al Fondului pentru Eficiență Energetică.

 

Maria Roşca

Share