Femeile care dezvoltă afaceri vor beneficia de un suport financiar din partea statului de până la 600 de mii de lei

Femeile care dezvoltă afaceri vor beneficia de un suport financiar din partea statului de până la 600 de mii de lei

Femeile care dezvoltă afaceri vor beneficia de un suport financiar din partea statului de până la 600 de mii de lei. Prevederile sunt incluse în noul Program de susținere a antreprenoriatului feminin, aprobat, ieri, de Cabinetul de miniștri, informează OFICIAL. 

Programul prevede acordarea unui sprijin financiar nerambursabil de până la 200 de mii de lei antreprenoarelor care vor deschide afaceri noi și 600 de mii de lei – pentru afacerile în dezvoltare. De asemenea, Programul include „pachetul e-comerț”, care prevede măsuri de sprijin pentru dezvoltarea comerțului electronic în valoare de 30 de mii de lei – pentru afacerile debutante și 50 de mii de lei – pentru întreprinderile în dezvoltare.

Totodată, beneficiarele Programului vor avea acces la un set de măsuri care prevăd îmbunătățirea abilităților manageriale ale antreprenoarelor prin facilitarea accesului la informație, instruire, consultanță și mentorat. Programul include și acțiuni privind promovarea imaginii femeii antreprenoare în societate și consolidarea comunităților de femei-antreprenoare din țara noastră.

„Independența și abilitarea economică a femeilor este esențială pentru realizarea drepturilor lor și asigurarea egalității de gen. Femeile trebuie să participe în mod egal pe piața muncii și în activități de antreprenoriat”, a menționat viceprim-ministrul Dumitru Alaiba.

Pentru implementarea obiectivelor Programului, a fost estimat un buget de 30 de milioane de lei, pentru o perioadă de implementare de 36 de luni, cu posibilitatea de a fi prelungit în baza mijloacelor financiare suplimentare disponibile.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, mai multe femei (90,3%) decât bărbați (82,3%) conduc întreprinderi micro și sunt prezente, în special, în domenii precum comerțul cu amănuntul, servicii și HoReCa. Totodată, femeile reușesc să dezvolte mai rapid afacerile.

Share