Eveniment de anvergură la Criuleni. Toți vor fi acolo!

Eveniment de anvergură la Criuleni. Toți vor fi acolo!

Astăzi în raionul Criuleni va avea loc un eveniment de anvergură.  În comuna  Slobozia-Dușca, r-nul Criuleni, la sediul stației de pompare nr.2 din cadrul SI Criuleni, va fi lansat sistemul de irigare (SI) Criuleni, reabilitat cu suportul Programului Compact, finanțat de către Guvernul SUA.

Acesta este primul sistem de irigare din Republica Moldova reabilitat. Pentru reconstrucția și modernizarea acestui sistem Programul Compact a alocat peste 4,7 milioane USD. SI Criuleni cuprinde o suprafață de 760 de hectare, prelucrate de aproape 900 de producători agricoli, dintre care în jur de 400 de fermieri sunt membri ai Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigare.

La eveniment vor fi prezenți ambasadorul SUA William H. Moser, Prim-ministrul Iurie Leancă, membrii Guvernului RM, reprezentanții FPM Moldova, Corporației Provocările Mileniului, a Consiliului de Observatori și Grupului Consultativ al FPM Moldova, reprezentanții autorităților locale, fermieri, membri ai Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații.

Doina Secrieru

Share