Doi rezidenți ai ZEL „Bălți” au fost incluși în TOP 20 al celor mai buni angajatori din țară

Doi rezidenți ai ZEL „Bălți” au fost incluși în TOP 20 al celor mai buni angajatori din țară

În 2022, în TOP 20 ai celor mai buni angajatori din Moldova au fost incluși doi rezidenți ai ZEL ”Bălți”: companiile SE Bordnetze și DRÄXLMAIER Group.

20 cei mai buni angajatori ai țării au fost determinați de platforma Undelucram.md, comunitatea căreia este formată din companii din Republica Moldova cu un număr total de angajați mai mare de 120 de mii de persoane.

Administratorul principal interimar al ZEL ”Bălți”, Ion TORNEA:
„Companiile rezidente care activează în zona noastră economică liberă nu numai că au adus în Moldova investiții mari și tehnologii moderne, nu numai că asigură exporturi și plătesc impozite la bugetul local și național, dar în primul rând, au creat locuri de muncă de calitate și au sporit calificarea angajaților săi. Faptul că rezidenții noștri au fost incluși în topul celor mai buni 20 de angajatori din țară atestă încrederea acordată de către angajații lor, care apreciază oportunitățile pe care le oferă, nivelul salariilor și sprijinul social de care beneficiază. Acest lucru ridică, de asemenea, ștacheta pentru calitatea interacțiunii dintre companii și angajații lor, pe care, fără îndoială, și alte companii care operează în țara noastră se vor strădui să o atingă”.

Compania japonezo-germană Sumitomo Electric Bordnetze și-a început activitatea în Republica Moldova la sfârșitul anului 2015, iar în 2017 a primit statut de rezident al ZEL ”Bălți”.

Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) este un producător mondial de automobile cu 33 000 de angajați în 15 țări. SEBN are o istorie de peste 400 de ani și deține aproximativ 400 de filiale în întreaga lume. Portofoliul producătorului include sisteme de cablare, componente electrice și electronice. Printre clienții Sumitomo Electric Bordnetze se numără clienți ai Grupului Volkswagen: mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bugatti și Porsche, printre altele.

DRÄXLMAIER Group din Germania a venit în Moldova în 2007 și a deschis prima fabrică de electromotive în Bălți. DRÄXLMAIER a deschis o a doua fabrică la Bălți în 2011. În 2016, compania a început extinderea celui de-al doilea oficiu, iar construcția a fost finalizată în vara anului 2017. Grupul DRÄXLMAIER oferă angajaților săi un mediu de lucru atractiv, la cele mai înalte standarde. În plus, compania continuă să investească în educația și formarea profesională a angajaților chiar de la angajare.

DRÄXLMAIER Group este un furnizor internațional de tehnică auto cu peste 60 de fabrici în peste 20 de țări. Înființată în Germania în 1958, compania are aproximativ 70 000 de angajați în întreaga lume. Printre clienți se numără companii din topul celor mai mari 100 de furnizori de automobile, Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și VW.

Share