Ministrul Dezvoltării Digitale al Administrației de stat a R. Tatarstan, invitat la Forumul economic Invest Gagauzia 2021

Ministrul Dezvoltării Digitale al Administrației de stat a R. Tatarstan, invitat la Forumul economic Invest Gagauzia 2021

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat o parcare IT din Kazan, unde s-a întâlnit cu Ayrat Khairullin, ministrul Dezvoltării Digitale al Administrației de stat a Republicii Tatarstan și cu Alexandru Borisov, directorul Complexului IT, informează OFICIAL.

Technopark-ul din Kazan este situat pe o suprafață de 30 mii de metri pătrați. Această suprafață este o platformă pentru dezvoltarea și susținerea proiectelor de start-up și a companiilor IT la toate etapele de formare. Pe teritoriul parcului funcționează un incubator de afaceri și o academie IT.

În cadrul vizitei gazdele au prezentat experiența în stimularea dezvoltării sectorului IT, în formarea specialiștilor, atragerea investițiilor din partea companiilor IT, digitalizarea serviciilor publice și alte subiecte.

„Stimularea dezvoltării sectorului IT este o necesitate, nu o simplă dorință. Lumea progresează în dezvoltarea tehnologiilor și această tendință se va amplifica. Trebuie să întreprindem măsuri, care vor convinge companiile IT să deschidă oficii în Autonomie. IT Digital Hub este platforma care va deveni locomotiva dezvoltării sectorului IT. Avem nevoie de experiența dvs. în acest domeniu. De asemenea, ne interesează experiența dvs. în digitalizarea proceselor, în special pe domeniul digitalizării serviciilor publice, inclusiv a serviciilor medicale, în educația digitală. Vă mulțumim pentru deschiderea să împărtășiți experiență și de a instrui colegii noștri. Vă invităm să participați la Forumul economic Invest Gagauzia 2021, în cadrul căruia ne-ați putea ajuta să clarificăm cum putem mai bine progresa în domeniul IT”, a vorbit Irina Vlah.

 

Doina Secrieru  

Share