CTIF organizează alte patru cursuri de instruire penru specialiștii începători în finanțe publice

CTIF organizează alte patru cursuri de instruire penru specialiștii începători în finanțe publice

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță organizarea, în luna decembrie, a încă patru cursuri de instruire pentru specialiștii începători în finanțe publice: două – pentru specialiștii cu o experiență de până la doi – trei ani în evidența contabilă din cadrul autorităților publice centrale și locale și două  – pentru specialiștii de același profil din cadrul instituțiilor publice din țară.

Primele două cursuri de instruire cu genericul „Bazele contabilității bugetare: cadrul normativ, introducere în aplicarea Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă pentru Autoritățile Publice. Specificul pentru autoritățile publice de nivel central și local” vor avea loc în perioadele 9 – 13 decembrie și 16 – 20 decembrie, iar celelalte două – cu tema „Introducere în finanțe publice” – în intervalele 9 – 11 decembrie și 16 – 18 decembrie.

Cursurile sunt gratuite pentru participanți, ele fiind finanțate de către Ministerul Finanțelor. Instruirile vor fi moderate de experți în domeniul finanțelor publice și formatori ai CTIF.

Participanții la primele două cursuri de instruire, cu o durată de cinci zile fiecare, vor studia, în primele trei zile, aspectele teoretice și practice ale organizării evidenței contabile în sistemul bugetar, iar în ultimele două zile – vor lua cunoștință și vor testa funcționalitățile Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă pentru Autoritățile Publice, sistem administrat de către CTIF.

Doritorii de a participa la cursurile menționate pot să se înscrie la ele, accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMLoJdBiGVC2d8eOENgwpJgCmskHAWgPWMhf4BjFcf_xNaXg/viewform.

Programul de studii a cursurilor de instruire „Introducere în finanțe publice”, cu o durată de trei zile fiecare, cuprinde subiecte privind componentele bugetului public național și ale bugetelor consolidate, procesul bugetar, executarea bugetară și clasificația bugetară, evidența contabilă și raportarea în sistemul bugetar, dar și practicile de utilizare a modulelor sistemelor informatice aferente finanțelor publice.

Specialiștii care doresc să se înscrie la aceste instruiri, trebuie să o facă, accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjE2T0lqrCw1uLNnb-yf-PbF–EINwyZ5s6JUE1Kv4kvQecA/viewform?usp=sf_link

Mai multe informații despre desfășurarea celor patru cursuri de instruire pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822 032, 068669942.

Cursurile de instruire sunt organizate de CTIF în conformitate cu Programul de instruiri pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice în anul 2019, aprobat de Ministerul Finanțelor.

Cristina Parfeni

Share