ANRE: USAID promovează egalitatea de gen, diversitatea și incluziunea la locul de muncă

ANRE: USAID promovează egalitatea de gen, diversitatea și incluziunea la locul de muncă

În perioada 14-19 noiembrie curent, reprezentații Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au participat la cursul de instruire Workforce Gender Equality Accelerated Program, organizat la Viena, Austria, informează OFICIAL.

Principalul scop al training-ului a fost contribuirea la elaborarea inițiativelor care vor fi folosite pentru a extinde posibilitățile de angajare a femeilor în sectorul energetic. În acest sens, participanții au avut posibilitatea să își dezvolte abilitățile și să însușească tehnicile și instrumentele necesare pentru promovarea egalității de gen în industriile în care domină prezența bărbaților.

În cadrul cursului, cei prezenți au beneficiat de instruiri personalizate cu privire la modificările necesare în gestionarea, înțelegerea decalajelor și prejudecăților și organizarea acțiunilor de comunicare, recrutare, mentorat, leadership și dezvoltare personală pentru a ajuta femeile din Moldova să profite de oportunitățile oferite de sectorul energetic și să aibă acces la locuri de muncă mai bune și venituri mai înalte.

Evenimentul a fost desfășurat în cadrul inițiativei Engendering Industries, USAID, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Moldovei (MESA), iar din Republica Moldova au mai participat și reprezentații Moldelectrica și Premier Energy.

Lansată în 2015, inițiativa USAID Engendering Industries este implementată în 27 de țări cu scopul de a promova egalitatea de gen în sectorul energetic și de aprovizionare cu apă.

Share