Află ce înseamnă noul brand turistic al R.Moldova! (foto)

Află ce înseamnă noul brand turistic al R.Moldova! (foto)

Republica Moldova are un nou brand turistic. Astăzi, 20 noiembrie 2014, a fost lansat brandul național al sectorului turistic. Evenimentul a fost organizat în incinta Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, de către Agenția Turismului a Republicii Moldova, cu susținerea proiectului USAID Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor II ( CEED II), informează Oficial.md.

La lansare au participat: membri ai guvernului, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. William H. Moser și alți reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat, directori şi proprietari de companii din domeniul turismului.

Agenția Turismului a Republicii Moldova în parteneriat cu asociațiile sectoriale, beneficiind de asistența și expertiza tehnică locală și internațională oferită prin proiectul USAID CEED II, a elaborat Programul de promovare a produselor turistice denumit generic „Brandul Naţional al Industriei Turismului”, cu scopul de a crește numărul de turiști în Republica Moldova.  Programul cuprinde un set de iniţiative strategice pentru sectorul turistic, incluzând :analiza piețelor țintă și a produselor turistice competitive; poziționarea ofertei turistice naționale; plan anual de marketing și o identitate vizuală unică.

”Punerea în aplicare a programului Brandul Naţional al Industriei Turismului va permite Moldovei să concureze ca o destinație turistică autentică, care oferă experiențe culturale inedite în inima Europei, reprezentând un exemplu de conservare a valorilor culturale și de promovare a acestora prin intermediul tehnicilor moderne de marketing. Implementarea acestuia va crește fluxul de turiști străini, dar și a turismului intern. De asemenea, programul va contribui la îmbunătățirea imaginii țării pentru atragerea investițiilor străine, precum și la creșterea demnității naționale, invitându-și cetățenii să își promoveze țara pretutindeni”, a menționat Nicolae Platon, directorul Agenției Turismului a Republicii Moldova.

Pomul Vieții – simbolul turismului în Moldova

Pomul Vieții, simbol complex al culturii naționale, a fost ales să reprezinte valorile și specificul turismului în Republica Moldova : ospitalitatea, naturalețea, sinceritatea și autenticitatea. Sloganul turistic, ”Discover the routes of life”, îndeamnă vizitatorii să urmeze calea spre noi descoperi, prin  ospitalitatea, istoria, vinul, gastronomia și tradițiile moldovenești.

“Industria turismului din Republica Moldova trece printr-o perioadă de renaștere și este esențial să țină pasul cu inovațiile și să urmeze tendințele mondiale în sectorul turistic, păstrând totodată cultura locală. Sunt sigur că fiecare din cei care vor vizita Moldova vor trăi o experiență unică, descoperind  gustul deosebit al gastronomiei, vinurile de înaltă calitate, tradițiile autentice, și, bineînțeles, frumusețea regiunilor rurale. Toate acestea sunt ceea ce face Republica Moldova atât de specială și surprinzătoare!”, a menționat Excelența Sa Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William H. Moser.

Lansarea internaţională a brandului turistic va avea loc începând cu 24.11.2014 prin intermediul unei campanii de comunicare pe canalul Euronews, unde va fi plasat un spot video de promovare a Moldovei turistice. În 2013 Lonely Planet a prezentat Republica Moldova ca destinația nr. 1 cea mai neexplorată din Europa, acesta fiind sloganul primei campanii internaționale de promovare a noului Brand Turistic.

Anual, Republica Moldova este vizitată de cca. 2 milioane de străini, număr care va crește semnificativ, odată cu asocierea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, aceasta fiind piața țintă pentru oferta turistică a Republicii Moldova.

 
pom
pom2 logo2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Maria Roșca

Share