Acordul dintre Guvern și Corporația Financiară Internațională, în valoare de 3,8 milioane de dolari, a fost ratificat de Parlament

Acordul dintre Guvern și Corporația Financiară Internațională, în valoare de 3,8 milioane de dolari, a fost ratificat de Parlament

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională (IFC), în valoare de 3,8 milioane de dolari, pentru realizarea proiectului ”Reforma climatului investițional în Republica Moldova” (faza II) a fost ratificat de Parlament. Pentru ratificarea acestuia au votat 78 de deputați, informează OFICIAL.

Banii vor fi utilizați pentru sporirea competitivității sectorului privat în ceea ce privește exportul produselor de origine animală, inclusiv carne de pasăre, ouă, lapte și produse lactate, pe piața Uniunii Europene.

De asemenea, proiectul urmărește consolidarea capacităților de export ale sectorului horticol.

Din valoarea totală a proiectului, IFC va contribui cu suma de 2,8 milioane de dolari. Guvernul Republicii Moldova va contribui cu un milion de dolari prin finanțarea instituțiilor statului, inclusiv plăți pentru bunurile și serviciile necesare pentru implementarea proiectului. Totodată, proiectul nu prevede contribuții directe din contul bugetului de stat.

Perioada de acțiune a acordului este de până la 30 iunie 2023.

Corporația Financiară Internațională este parte a grupului Băncii Mondiale (BM).

Cristina Gurez

Share